2024. április 26. - Ervin

Ünnepelje a Házasság Hetét

Sokunknak ez a hét a Valentin-napról szól. Azt azonban kevesebben tudják, hogy ezen a héten ünnepeljük a Házasság Hetét.
2011. február 20. vasárnap 19:49 - HírExtra
A már hazánkban is hagyománnyá vált esemény a házasság megerősítésére indult, hiszen egyre többen élnek együtt élettársi kapcsolatban.

A kezdeményezés Angliából indult ki, egyházi körökből. Magyarországon 2008 óta létezik, és szintén az egyházak indították el. A program érdekessége, hogy minden évben kiválasztanak egy házaspárt, aki a Házasság Hetének arca lesz, és megismerkedhetünk a történetükkel.

Ezen kívül számos programlehetőséget is ajánlanak, melyen bárki részt vehet: az ország több pontján tartanak ezen a héten házasságra felkészítő tanfolyamot, Házas vacsorát, irodalmi esteket, koncerteket, és a Házas Hétvége Mozgalmat. Bővebb információ a www.hazassaghete.hu oldalon, ahol mindent megtudhatunk a háttérről a mozgalomról.

Ezen a héten, akár házasok vagyunk, akár nem, az a cél, hogy figyeljünk oda a parnerünkre, próbáljuk őt megérteni és – ha csak egy aprósággal is – örömet okozni neki. Töltsünk együtt annyi időt, amennyit csak tudunk, és beszélgessünk a kapcsolatunkról, az érzésenkről.

Ez nagyon fontos, bár sokan nem tulajdonítanak neki kellő jelentőséget, és a mindennapok sok apró feladata közt elsiklunk felette. Sokan ellenzik a Valentin-napot és a hasonló, újkeletű ünnepeket, azonban ne forduljunk el teljesen tőle, inkább használjuk ki: fogjuk rá erre a hétre a kikapcsolódást, azt, hogy kimozdulunk.

Ünnepeljük meg azt ezen a héten, hogy van mellettünk valaki, aki szeret, és akit mi is viszontszeretünk. Figyeljünk oda a társunk mozdulataira, igényeire. Töltsünk el kizárólag kettesben, egymásra figyelve egy hétköznap estét, és fedezzük fel, hogy miért is szerettünk bele annak idején a másikba. Ehhez nem kell más, mint egy pohár bor és egy meghitt beszélgetés.

Nem is gondolunk bele, hogy egy kapcsolat amiatt jön létre, mert az életben közösen szeretnénk boldogulni. Éppen ezért mindenképpen kell, hogy legyenek közös céljaink, olyan dolgok, amiket együtt szeretnénk megvalósítani. Beszéljük meg a másikkal, hogy mik ezek a célok. Mi az, amit egyedül szeretnénk megtenni, és mi az, amit közösen kell elérnünk. Így a mindennapok is színesebbek és boldogabbak lesznek, hiszen tudjuk, hogy van egy közös célunk, egy közös titkunk, ugyanabba az irányba haladunk az életben.

És hogy divatos-e ma még a házasság vagy sem? A tendencia évek óta azt mutatja, hogy a fiatalabb generáció egyre kevésbé érez kedvet hozzá. Azonban az elmúlt években az eddigiekhez képest több házasság köttetett.

Tehát akár divatos, akár nem, azok számára, akik ki szeretnék kifejezni összetartásukat, szép emlék lehet egy esküvő, és boldogságot adhat, hogy van valami, ami kifejezi azt, hogy egy párt alkotnak. Mivel nem vagyunk egyformák, van aki számára ez nem fontos. Ettől persze még ugyanúgy szeretheti a másikat és ragaszkodhat hozzá. A Házasság Hetén azonban ünneplejük azt, hogy vagy így, vagy úgy, de összetartozunk!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását