2024. április 25. - Márk

Kiemelkedő magyar eredmények

Kiemelkedőnek értékelte az elmúlt évtizedek legnépesebb magyar csapatának szerepelését a Garmisch-Partenkirchenben vasárnap zárult alpesisí-világbajnokságon Kaszó Klára, a honi sí szövetség elnöke.
2011. február 22. kedd 18:17 - HírExtra
A sportvezető az MTI-nek adott interjújában elmondta, a magyar sízők több esetben is profitáltak abból a szabálymódosításból, amelyet tavaly májusban magyar javaslatra fogadott el a nemzetközi szövetség (FIS) elnöksége, s melynek értelmében ezen a vb-n a korábbiaknál jóval több versenyző jutott a számok második futamaiba.

"A jó eredmények sorát a még csak két hete magyar színekben síelő, 11 hónapot kihagyott Miklós Edit és Berecz Anna kezdték, kombinációban előbbi 23., utóbbi pedig 27. lett - fogalmazott Kaszó. - Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a kombináció lesikló számában Edit a második részidőben a negyedik legjobb eredményt érte el, ez pedig bizakodásra ad okot."

Szuper-óriásműlesiklásban Miklós 31., Berecz 36. lett, előbbi a lesiklásban már sérülés miatt nem tudott rajthoz állni, utóbbi viszont ebben a számban is indult, s a 33. helyen zárt. Női óriás-műlesiklásban 114 indulóból Döme Zsófia 53., Berecz 62., Hellner Donáta 80., míg Hellner Szelina 82. lett, a férfiaknál a kvalifikációból csak Farkas Norbert lépett tovább, de a döntőben nem jutott be a második futamban, 63. helyét ezzel együtt nagyszerűnek nevezte a szövetség elnöke.

"Női műlesiklásban mind a négy magyar induló az első 50 között zárt, ami hatalmas siker a számunkra - mondta Kaszó. - A hozzánk hasonlóan gyengébbnek számító, téli sportokban nem kifejezetten erős nemzetek irigykedve néztek ránk, ugyanis mindössze két olyan ország volt a versenyen, amelynek mindegyik síelője bejutott a legjobb 50 közé."

Az elnök szerint mindez az évek óta tartó, szisztematikusan felépített szövetségi munka eredménye is, a versenyzők közül többen rendszeresen külföldön, jó körülmények között, külföldi edzők irányításával készülnek, éppen ezért bizonyos szinten várható is volt valamilyen kiugró eredmény a világversenyek valamelyikén.

"A férfiak közül is mindenkit megillet a dicséret, Szepesi Bertold műlesiklásban mindkét futamot teljesítette, s a 188 induló közül az igen előkelő 44. helyen végzett - mondta Kaszó. - Ki kell emelni az újonc Kékesi Márton nagyszerű teljesítményét is, aki élete első felnőtt vb-jén 60. lett műlesiklásban."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását