2024. április 18. - Andrea, Ilma

Civilek: "Láng Zsolt félrebeszél"

Fényképekkel alátámasztott részletes válaszukban cáfolják a civil szervezetek- köztük a Levegő Munkacsoport - Láng Zsoltnak, a főváros második kerületi, fideszes polgármesterének állításait.
2011. február 27. vasárnap 11:58 - HírExtra
A civil szervezetek szerint a fonódó villamos-projekt nem okozhat dugókat, és nemhogy elvágja, hanem összeköti majd a fővárosiakat a Dunával.

Kell a Dunának a projekt

Mint a levél szerzői írják, a Budai Fonódó beruházás több tízezer budapesti közlekedését, életminőségét javítaná, és komoly idegenforgalmi előnyökkel is járna.

A polgármester állításával ellentétben a tervezők számtalan alkalommal bizonyították már, hogy a projekt az Árpád fejedelem útján semmiféle torlódást nem okoz – vélik a civilek, hozzátéve, hogy Láng a Duna-part Világörökség voltával és az útvonal élhetetlenné válásával kapcsolatos felvetései szintén nem állják meg a helyüket.

„A Duna-part jelenlegi nehéz megközelíthetőségét nem a belvárosi rakpartok túlnyomó többségén ma is meglévő villamosok, hanem az alsó rakpartokon futó gyorsforgalmi út okozza. A villamosok egyébként részét képezik a rakpart Világörökségi mivoltának, és éppen ezek, illetve a menet közben az utasok elé táruló kilátás az, ami kiemelten vonzza a turistákat.”- áll a Magyar Kerékpárosklub, a Levegő Munkacsoport és a Greenpeace által is szignált levélben.

Kifogások

Korábban Láng Zsolt a Magyar Hírlapnyak nyilatkozva azt mondta: Buda egészére nézve káros lenne a fonódó villamoshálózat kiépítése.

A polgármester ehelyett több P+R parkolót szeretne, ahol olcsón és biztonságosan lehetne „letenni” az autókat –szerinte már ez sokat segítene a főváros közlekedésén.

Láng azt is kifogásolta, hogy a szakmai egyeztetésben érintett civil szervezetek nem tárgyalásokon, hanem a média nyomásával próbálják érvényesíteni akaratukat. Mint megjegyezte, attól sem kell tartani, hogy a fonódó hálózat nélkül Budapest forrásokat veszítene; szerinte a főváros 2013-ig bármilyen közösségi jellegű fejlesztésre kérhet uniós támogatást.
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását