2024. április 25. - Márk

A hűvösön majd abbahagyják

Letöltendő börtönbüntetést szabott ki a brit bíróság annak a gyógyszerhamisító bandának a tagjaira, akik 1,6 millió font értékű hamis potencianövelő szert gyártottak a szigetországban.
2011. március 1. kedd 16:10 - HírExtra
Három személyre szabott ki börtönbüntetést a brit bíróság hamis gyógyszerek előállításának vádjával. A hamisítók vezetője, egy holland nemzetiségű, korábban szerves kémiát oktató férfi esetében 58 hónap letöltendő szabadságvesztésről határozott a bíróság. Egyik társa 26 hónapnyi börtönbüntetést kapott, míg a harmadik vádlottra 8 hónap felfüggesztett börtönt szabott ki az eljáró bíróság.

A SecuringPharma beszámolója szerint a három elítélt ellen tavaly emeltek vádat, miután egy házkutatás során hamis gyógyszerek előállítására alkalmas berendezésekre bukkantak a helyi hatóságok. A lakás tadalafil, azaz az Eli Lilly által gyártott Cialis tabletták hatóanyagának gyártásához volt felszerelve.

A nyomozás során kiderült, az elítélteknek összesen 1,6 millió font (2,6 millió euró) értékű hamisítvány gyártásához elegendő nyersanyag és eszköz állt a rendelkezésére. Az eredeti gyógyszergyártó, valamint a brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) segítségével szerencsére a rendőrség időben közbelépett, és így a hamis készítmények nem kerültek forgalomba.

Az MHRA szakértője szerint igen ritka eset, hogy az országhatáron belül előállított hamis gyógyszerre, illetve gyógyszerhamisító üzemre bukkannak. A szakértő szerint a brit piacra bejutott hamis készítmények többnyire a távol-keletről származnak.
Forrás: Hent
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását