2024. március 29. - Auguszta

Még lehet módosítani a jelentkezést

Középfokú felvételi eljárásban március 17-én és március 18-án lesz lehetőségük a diákoknak az általános iskolákban a jelentkezések módosítására - tette közzé a kormany.hu oldalon az oktatási államtitkárság.
2011. március 9. szerda 09:58 - HírExtra
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteni, a módosításra az általános iskolában van lehetőség 2011. március 17-én és március 18-án.

A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható, de tanulmányi terület nem törölhető. Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és ez csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott Jelentkezési lapon kell feltüntetni.

Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító adatlapon megjelölni - hívták fel a figyelmet.

Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező tanulók vagy külföldiek, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a felvételi központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását