2024. március 29. - Auguszta

Az eddigi legnagyobb hamisítási per

Messze az eddigi legnagyobb hamisítási ügyet leplezték le kanadai fedett nyomozók, ami nyomán várhatóan rekordbírságot fog kiszabni a bíróság, írja a Vancouver Sun.
2011. március 10. csütörtök 16:19 - HírExtra
A kantoni dialektust beszélő fedett nyomozóknak a hamisítók azt állították, hogy nincs az a mennyiség, amit ne tudnának leszállítani hamis termékekből. Az első bírósági tárgyaláson a számos gyanúsítottból csupán egy jelent meg. Egy másik érintettet letartóztattak Kínában, megint mások elhagyták Kanadát a tárgyalás megkezdése előtt.

Michael Manson, a sértett Louis Vuitton és Burberry cégek ügyvédje szerint hamisítás miatt az eddig megítélt legnagyobb kártérítés összege egymillió kanadai dollárra rúgott, de a most leleplezett tömeges hamisítási ügyben ennek a duplája is szóba jöhet. A jogi képviselő szerint a hamisítványok járványszerűen árasztják el Kanadát, és az egyetlen lehetséges ellenszer az elrettentő összegű büntetések kiszabása, illetve kártérítések megállapítása lehet.

Ugyanakkor elismerte, sok esetben nem lehet hajtani a kiszabott büntetést, illetve a megítélt kártérítést, mivel a végrehajtás során már csak kiürített bankszámlákat találnak. A jelenlegi ügy egyik vádlottja is élettársa nevére íratta házát egy dollárért, azonban az ügyvéd bízik benne, hogy végül sikerül megakadályozni a vagyon ilyen kimentését.

A mostani esetben a nyomozás még 2008-ban indult. A hamis kézitáskákat, napszemüvegeket, ékszereket és kiegészítőket Kínában gyártották, ahonnan Vancouverbe szállították, és egy Ontario állambeli raktárban tárolták. Az értékesítésről az Altec nevű cég webshopja gondoskodott, de a hamis portéka feltűnt az albertai ajándékboltok kínálatában is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását