2024. március 29. - Auguszta

Izgalmas részletek az Eurovíziós Dalfesztiválról

Kisorsolták az 56. Eurovíziós Dalfesztivál fellépőinek sorrendjét kedden Düsseldorfban. A magyar induló, Wolf Kati a 15. előadó lesz, aki elénekelheti dalát a május 10-i első elődöntőn.
2011. március 15. kedd 20:51 - HírExtra
A delegációk düsseldorfi találkozóján tartózkodó Várkonyi Attila projektvezető az MTI-nek elmondta, a 15. hely az első elődöntő középmezőnyét jelenti. A Szerelem, miért múlsz? című dal zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írta, a magyar szöveget Geszti Péter, az angolt Johnny K. Palmer jegyzi. A Magyar Televízió a közelmúltban belső válogatáson választotta ki a számot.

A dal nagy népszerűségnek örvend a rajongók és a nézők körében. A dalfesztivál rajongói oldalán a szavazók Wolf Kati dalát tartják a negyedik legjobbnak, megelőzve például Nagy-Britannia és Németország versenyzőjét is. Az Eurovíziós Dalfesztivál YouTube-csatornájára feltöltött klipet alig öt nap alatt több mint 54 ezren látták, a magyar delegáció csatornáján pedig 43 ezren.

A delegációvezetők találkozóján az összesen 43 ország küldöttei felvilágosítást kaptak a világ legnagyobb showműsorának technikai részleteiről, a színpadról, a marketingről, a szavazás, a közvetítések, a fellépések mikéntjéről.

Arról, hogy pontosan milyen lesz Wolf Kati előadása, egyelőre nincsenek információk, hiszen az egyes delegációk is a napokban ismerkedtek meg a színpaddal és ennek alapján dolgozzák ki a fellépés részleteit.

A harminc méter átmérőjű, körszimmetrikus színpad az aréna közepén helyezkedik el, rajta óriási LED-kivetítő kap helyet. Összesen huszonhat kamera pásztázza majd a színpadot.

A Magyar Televízió az elődöntőket és a döntőt is élőben közvetíti május 10-én, 12-én és 14-én.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását