2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hogyan küzdjünk a fáradékonyság ellen

Tavasszal különösen gyakran érezzük úgy, hogy nincs elegendő energiánk és motivációnk elvégezni feladatainkat - vagyis fáradékonyabbak vagyunk, mint az év többi részében.
2011. március 31. csütörtök 07:09 - HírExtra
Néhány egyszerű lépéssel azonban megelőzhetjük ezt a lehangoló érzést.

A fáradékonyságnak sok lehetséges fizikai és pszichológiai oka van. A nagy erőkifejtés, a stressz, az unalom és az alváshiány mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az átlagosnál gyengébbnek és erőtlenebbnek érezzük magunkat. Ha azonban odafigyelünk magunkra, a kellemetlen tünetek elkerülhetőek - írja a HealthDay.

Fontos, hogy következetesen betartsunk egy kialakított alvási rendet, a testnek és az elmének is szüksége van ugyanis a pihentető alvásra. Emellett sok vizet kell fogyasztani napközben, és oda kell figyelni a változatos táplálkozásra is.

A fáradtság elűzhető rendszeres sporttal is, valamint azzal, ha nem terheljük túl magunkat a munkahelyünkön, és nem járunk el minden nap szórakozni. Utóbbi elsősorban azért fontos, mert a bódító hatású szerek, az alkohol és a nikotin is megakadályozza a szervezetünket abban, hogy kipihenje magát.

Forrás: OrientPress Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását