2024. április 18. - Andrea, Ilma

Adóbevallás: jön a határidő

Május 20-ig kell bevallani a 1053-as számú nyomtatványon a személyi jövedelemadót, de aki adót igényel vissza, annak érdemes mielőbb beadnia azt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
2011. április 18. hétfő 12:42 - HírExtra
A közlemény szerint, ha a magánszemély adót igényel vissza, akkor azt a bevallástól számított 30 napon belül visszautalják számára. A közlemény hangsúlyozza, hogy az adót abban az esetben is május 20-ig kell megfizetni, ha a bevallás benyújtása már korábban megtörtént. A személyi jövedelemadó bevallást elektronikus úton, a www.magyarorszag.hu honlapon keresztül is be lehet adni, de ehhez ügyfélkapus regisztráció szükséges.

A regisztráció a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain, az okmányirodákban, a személyi adat- és lakcímnyilvántartó központi szerveinél és a külföldön lévő magyar konzuli képviseleteken végezhető el - olvasható a közleményben.

Az adóhatóság további szolgáltatása ebben az esetben az, hogy a beküldött bevallások feldolgozási állapotát és a folyószámla adatokat az ügyfélkapun keresztül az eBEV portál segítségével meg lehet nézni.

A NAV nyomtatványkitöltő programjával elkészített és kinyomtatott, vagy hagyományos nyomdai úton készült bevallásokat postán is fel lehet adni, vagy személyesen is át lehet adni a NAV ügyfélszolgálatain.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását