2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hazánkban a feltételezett gyilkos

A Magyar Rádió információi szerint már Magyarországon van a 13 évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság gyanúsítottja, Jozef Rohác.
2011. április 18. hétfő 15:27 - HírExtra
Elfogadta Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét hétfőn az Országgyűlés. Az új alkotmányra 262-en szavaztak igennel, 44-en nemmel, egy képviselő tartózkodott.

A Déli Krónika a gyanúsított ügyvédjére hivatkozva közölte, hogy Jozef Rohácot átszállították Szlovákiából. Emlékeztettek arra, hogy a szlovák hatóságok a múlt héten döntöttek arról, hogy Rohácot kiadják Magyarországnak. Dusan Danovy, Rohác szlovákiai ügyvédje a Magyar Rádiónak úgy fogalmazott, hogy védence már a magyar hatóságok kezében van. Jozef Rohác kiadatását egy hete hagyta jóvá a szlovák legfelsőbb bíróság, miután a gyanúsított fellebbezést nyújtott be a nyitrai kerületi bíróság döntésével szemben.

A magyar rendőrség Fenyő János médiavállalkozó 13 évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsítja Jozef Rohácot, ezért kérte a kiadatását. Februárban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot ellene, és nem sokkal később Csehországban fogták el egy közúti ellenőrzéskor.

A rendőrség azért gyanúsítja Rohácot a Fenyő-gyilkossággal, mert DNS-e megegyezik azzal, amit a gyilkosság helyszínén hagyott sapkában és fegyveren találtak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője nem erősítette meg, hogy Rohác már Magyarországon lenne. Makula György azt mondta: továbbra is hírzárlat van az ügyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását