2024. április 19. - Emma

Till Attila Cannes-ban csicskul

Till Attila Csicska című rövidfilmje és a magyar részvétellel készült The Other Side of Sleep (Az álom másik oldala) című koprodukció is meghívást kapott a 64. Cannes-i Filmfesztivál Quinzaine des réalisateurs (Rendezők Kéthete) elnevezésű programjába.
2011. április 19. kedd 16:46 - HírExtra
A Magyar Filmunió közleménye szerint Till Attila húsz perces kisfilmjének a rendező által jegyzett forgatókönyve megírását újságcikkek, híradások és hasonló helyzetet átélt emberek visszaemlékezései inspirálták.

"Balogh István nem túl tehetős tanyasi gazdálkodó falkavezérként uralkodik feleségén, gyermekein és csicskáján. A világtól elzárva, egy alföldi tanyán próbálja őrizni a merev tradíciók által kialakított családképét. A szélsőséges emberi viszonyok tragédiába sodorják a szereplőket" – olvasható a Csicska szinopszisában.

Till Attila a Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakán diplomázott, jelenleg a hazai televíziózás közkedvelt szereplője. Rendezőként Pánik című filmjével mutatkozott be 2008-ban. Első filmjével elnyerte a Magyar Filmszemle közönségdíját, a Pánikot mintegy 50 ezren látták a magyar mozikban.

A Csicska című film az M&M Film és Laokoon Film közös produkciója a TV2 közreműködésével. A főbb szerepekben Thuróczy Szabolcs, Szitás Balázs és Balsai Móni látható. A film operatőre Juhász Imre, producere Mécs Mónika, Rajna Gábor és Sipos Gábor, koproducere Stalter Judit, Tóth Csaba és Poós András.

A Rendezők Kéthete programban tartják egy magyar részvételű koprodukció világpremierjét is. A Pusztai Ferenc által vezetett KMH Film koprodukciójában készült Rebecca Daly ír rendezőnő első játékfilmje, a The Other Side of Sleep (Az álom másik oldala).

Az ír-holland-magyar gyártású film Arlene, egy 23 éves munkáslány története, aki kísértetként éli életét Írország közepén és egy téli reggelen az erdőben maga mellett egy meggyilkolt fiatal nő holttestét találja. Az angol nyelvű film készítésében Pusztai Ferenc producer mellett Varga Zsuzsa színésznő, Flesch Andrea jelmeztervező és Molnár László fővilágosító vett részt.

A Rendezők Kéthete elnevezésű, verseny és díjak nélküli párhuzamos programot a cannes-i filmfesztivál ellenpólusaként Francois Truffaut és Jean-Luc Godard vezetésével a Francia Filmrendezők Szövetsége alapította 1968-ban. A szekció programjában korábban olyan rendezők mutatták be filmjeiket a nemzetközi közönségnek, mint Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Jim Jarmusch vagy Michael Haneke.

A 64. Cannes-i Filmfesztivált május 11. és 22. között rendezik meg a francia tengerparti városban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását