2024. április 25. - Márk

London megúszta

Komolyabb rendbontások nélkül zajlott le Vilmos brit trónörökös pénteki esküvője.
2011. április 30. szombat 07:40 - HírExtra
A Scotland Yard péntek este "elképesztően sikeresnek" minősítette az egész napos rendezvénysorozat idején végzett rendfenntartó tevékenységet, és bejelentette, hogy mindössze 55 személyt vettek őrizetbe, többségüket kisebb rendzavarás, illetve lopás gyanújával. Vilmos trónörökös a londoni Westminster-apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázó templomában vette feleségül menyasszonyát, Catherine Middletont.

A házaspárt a Scotland Yard becslései szerint egymillióan köszöntötték az esküvői menet útvonala mentén, illetve a Buckingham-palotánál, amelynek teraszán a hercegi pár az esküvő után megjelent.

Ez volt a legnagyobb tömeget megmozgató társadalmi esemény Londonban azóta, hogy Vilmos édesapja és édesanyja, Károly herceg és Diana hercegnő harminc éve, 1981 júliusában összeházasodott.

A pénteki esküvő előtt több anarchista csoport is nyíltan jelezte, hogy zavargásokkal, útakadályokkal, füstbombákkal fogják megzavarni a szertartást, ilyen próbálkozásoknak azonban pénteken nyomuk sem volt Londonban.

Az esemény biztonságára ötezer rendőr ügyelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását