2024. április 25. - Márk

Izrael rászólt Abbászra

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt kérte Mahmúd Abbász palesztin elnöktől keddi közleményében, hogy lépjen vissza a Hamásszal kötött megegyezéstől, és "válassza inkább a békét Izraellel".
2011. május 4. szerda 07:21 - HírExtra
Netanjahu közleménye azután látott napvilágot, hogy az izraeli kormányfő találkozott Tony Blair volt brit miniszterelnökkel, a nemzetközi közösség közel-keleti különmegbízottjával. Izrael figyelmeztetett, hogy a múlt héten meglepetésszerűen bejelentett megállapodás szabotálni fogja a békéért tett erőfeszítéseket. "Abu Mázen (Mahmúd Abbász) és a Hamász egyezménye kemény csapás a békefolyamatnak" - hangsúlyozta Netanjahu.

"Hogy lehetne békét kötni egy olyan kormánnyal, amelynek a fele Izrael elpusztítását követeli, és ódákat zeng a tömeggyilkos Oszama bin Ladenről?" - kérdezte a kormányfő a Hamászra és vezetőjének, Iszmáil Haníjének a véleményére utalva

Netanjahunak "tiszteletben kellene tartania a palesztin nép akaratát, és abba kellene hagynia elfogadhatatlan beavatkozását a palesztin belügyekbe" - válaszolt a Fatah kairói küldöttségét vezető Azzam al-Ahmed az izraeli miniszterelnök közleményére.

A palesztin vezetők védelmezik az egyezséget, mert szerintük a Hamásszal való megbékélés és a belviszály felszámolása az egész palesztin közösség egyöntetű óhaja.

A Gázai övezetet irányító Hamász és Abbász szervezete, a Fatah közötti nemzeti megbékélést deklaráló megállapodást szerdán teszik hivatalossá Kairóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását