2024. május 3. - Tímea, Irma

Palesztin béke

"Az aláírás megtörtént, mindenki aláírt" - közölte Nabíl Saat, a Fatah palesztin mozgalom magas rangú tisztségviselője szerdán Kairóban.
2011. május 4. szerda 13:19 - HírExtra
Megköttetett

"Az aláírás megtörtént, mindenki aláírt" - közölte Nabíl Saat, a Fatah palesztin mozgalom magas rangú tisztségviselője szerdán Kairóban, röviddel azelőtt, hogy megkezdődött a palesztinközi megbékélésről szóló egyezmény megkötése alkalmából rendezett ünnepség. A ceremónia a tervezettnél valamivel később, délután negyed egykor vette kezdetét. A Fatahot vezető Mahmúd Abbász palesztin elnök és Háled Mesaal, az iszlamista Hamász damaszkuszi emigrációban élő politikai vezetője a ceremónián szentesíti az egyezséget, amelyet már minden palesztin frakció képviselője aláírt.

A "cseresor"

A két fő rivális szervezet, a Fatah és a Hamász vezetője - egyelőre nem tisztázott okból - nem látta el kézjegyével a dokumentumot, helyettük a Fatah részéről Azzám al-Ahmad, a Hamász részéről Músza Abu Marzúk írta alá.

A késedelmes kezdés oka állítólag egy protokolláris kérdés volt, az, hogy Háled Mesaal fenn üljön az emelvényen együtt Mahmúd Abbásszal vagy pedig lenn a többi frakcióvezetővel és küldöttel - közölte név nélkül egy palesztin forrás.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár magas rangú küldöttet menesztett Kairóba az eseményre Robert Serry közel-keleti megbízott személyében - közölte Martin Nesirky szóvivő. Az izraeli kneszet tíz arab képviselője közül három részt vesz a rendezvényen: Ahmed Tibi, Mohamed Barake és Talab Szane.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását