2024. április 20. - Tivadar

Gyöngyöspata: a Jobbik feljelenti Gyurcsányt

A Jobbik feljelentést tett Richard Field amerikai üzletember és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő gyöngyöspatai romákra vonatkozó kijelentései miatt a Legfőbb Ügyészségen csütörtökön.
2011. május 5. csütörtök 13:12 - HírExtra
Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese újságíróknak azt mondta, azt kérik az ügyészségtől: vizsgálja meg az amerikai ingatlanbefektető és a volt miniszterelnök kijelentéseit, ezek ugyanis a Jobbik szerint rémhírterjesztésnek, illetve közveszéllyel fenyegetésnek minősülnek.

"Azt kérjük a Legfőbb Ügyészségtől, vizsgálja meg azokat a tényállási elemeket, amelyeket az elmúlt napokban Richard Field amerikai ingatlanbefektető magatartása és Gyurcsány Ferenc Magyarország volt miniszterelnökének magatartása kapcsán a gyöngyöspatai romákkal kapcsolatban fel lehetett fedezni" - fogalmazott.

A jobbikos politikus szerint Richard Field úgy fogalmazott és olyan látszatot keltett, hogy Magyarországon életveszélyben vannak a cigányok, 276 embert, a saját megfogalmazása szerint evakuálni kellett. Gyurcsány Ferenc ezt a Magyarország volt kormányfőjeként pedig felelőtlen módon azzal fejelte meg, hogy igyekezett a magyar kormány ellen nemzetközi színtéren hisztériát kelteni - jelentette ki. Kitért arra is, hogy a volt kormányfő saját pénzéből egymillió forintot ajánlott fel azért, hogy a romákat evakuálják, "mert közvetlen veszélyhelyzet áll fenn".

Volner János azt mondta, ezek a kijelentések valótlanok, ezért kérik az ügyészségtől, hogy vizsgálja meg, rémhírterjesztésnek, vagy közveszéllyel fenyegetésnek minősülnek-e. "Szerintünk igen, szerintünk ez egy büntetendő cselekmény" - fogalmazott az ellenzéki politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását