2024. április 19. - Emma

Ez az érettségi nap is rendben lement

Országszerte rendben lezajlottak pénteken a német érettségi írásbeli vizsgák, az érettségi első hetében semmilyen fennakadás, rendkívüli esemény nem történt - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
2011. május 6. péntek 15:48 - HírExtra
Középszinten 1073 helyszínen 25.032-en, emelt szinten 51 helyszínen 2447-en vizsgáztak németből. A német nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből állt. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt Ebből az első részre ("olvasott szöveg értése") 60 perc, a másodikra, a "nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. A szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következett, végül az "íráskészség" feladatsora, amelyre 60 percet kaptak a diákok.

Az emelt szintű írásbeli vizsga időtartama 240 perc volt. A vizsgán a felsorolt vizsgaösszetevők szerepeltek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc állt rendelkezésre.

Az íráskészség-vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használhattak a diákok nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz használata nem volt megengedett).


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását