2024. április 20. - Tivadar

Feszült a helyzet Jeruzsálemben

Meghalt szombaton az a palesztin tizenéves, akit az előző napi jeruzsálemi tüntetésen lőttek le - közölték kórházi illetékesek.
2011. május 14. szombat 17:18 - HírExtra
Halála növeli azokat az aggodalmakat, hogy a hétvégén erőszakba torkollhatnak a palesztin gyásznap megmozdulásai, amelyeket minden évben Izrael állam 1948-as megalakulása május 14-i évfordulójának másnapjához időzítenek. Kelet-Jeruzsálemben továbbra is feszült a helyzet egy nappal a vasárnapi emléknap előtt, amikor a palesztinok megemlékeznek a "nakbáról", arról a katasztrófáról, hogy Izrael létrejöttekor több száz ezer palesztin vándorolt ki a zsidó hadsereg elől menekülve.

Az újabb tiltakozásokra számító izraeli rendőrség szombaton ismét nagy erőket vezényelt Jeruzsálem utcáira.

A 17 éves Murád Ajjást lőtt sebbel szállították kórházba pénteken - az érintett kórház egyik vezetője szerint hasba lőtték őt -, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ki tette. Az ügyet a rendőrség vizsgálja - közölte Miki Rózenfeld szóvivő.

Az eset a gyakorta erőszakcselekmények helyszínéül szolgáló Szilván negyedben történt, ahol szemtanúk szerint egy zsidó lakótelepnél összecsaptak palesztin kődobálók az izraeli rendőrséggel és zsidó telepesekkel. A tüntetések egyik szervezője azt mondta, hogy gyanúja szerint a fiút a telep egyik biztonsági őre lőtte le.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását