2024. március 29. - Auguszta
A mai napon megérkezett az MLSZ-be az UEFA hivatalos értesítése, mely szerint május 28-án, a londoni a Wembley-stadionban megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája döntő játékvezetője Kassai Viktor (36) lesz.
2011. május 26. csütörtök 10:50 - HírExtra
A magyar él-játékvezető munkáját Erős Gábor (40) és Ring György (30) asszisztensek, Fábián Mihály (31) ésBognár Tamás (33) a két kapunál elhelyezkedő játékvezető segítők, Vad II István (32) pedig mint tartalék játékvezető támogatja majd. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst („biztonsági tartalékot”) jelölt Kispál Róbert (42) személyében, így ma reggel hét magyar játékvezető szállt fel a Londonba tartó gépre.

Az elmúlt évi sikeres világbajnoki szereplés, valamint a nyártól zajló európai kupasorozatban és Eb-selejtezőkön elért szakmai értékelés alapján várható volt, hogy Kassai Viktor neve ott lesz valamelyik kupadöntőre aspirálók között.

Ezzel a magyar bíró történelmet is ír, hiszen a Bajnokok Ligája beindulásától számítva ő lesz a legfiatalabb játékvezető, aki finálét dirigálhat. Érdekesség, hogy eddig éppen az UEFA Játékvezető Bizottságának jelenlegi vezetője, Pierluigi Collina tartotta ezt a csúcsot, aki 39 évesen volt finalista.

Nem ez az első eset, hogy magyar bíró dirigálja a legrangosabb kupadöntőt. Puhl Sándor személyében 1997-ben, a Juventus - Dortmund mérkőzésen már érte hasonlón megtiszteltetés a magyar játékvezetői kart.

Vágner László, az MLSZ játékvezető bizottságának elnöke elmondta, hogy az UEFA nagyon szigorúan veszi egyes mérkőzések küldésének nyilvánosságra hozatalát, mely kizárólag az európai szövetség hatásköre. Ezen szabályoknak felelt meg az utóbbi napokban Kassai Viktor és a szövetség is, amikor nem hozták nyilvánosságra az UEFA döntését, tovább erősítve az MLSZ, a bizottság és játékvezetőink nemzetközi hitelességét.

Mivel az UEFA a leghatározottabban tiltja, hogy a játékvezetők mérkőzés előtt nyilatkozzanak, ezért az elutazott játékvezetőkkel összhangban Vágner László arra kér mindenkit: a mérkőzés kezdetéig sem telefonon, sem egyéb módon (email) ne próbálják felvenni a kapcsolatot velük, mert nem reagálhatnak a megkeresésekre.
Forrás: Samsungsport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

szala
2011. május 26. 13:02
Végre jó hírt is hallani a magyar fociról. Nincs más hátra csak nézni kell a meccset és amikor feltűnik a Digi Sporton hangosan éltetni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását