2024. március 29. - Auguszta

Másfél milliós bírság a Tesconak

Másfél millió forintos bírságot szabott ki a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának budai kerületi hivatala - mint első fokon eljáró hatóság - a Tesco Global Áruházak Zrt. -re.
2011. június 2. csütörtök 11:59 - HírExtra
Az áruházlánc Pest megyei üzleteiben feltárt szabálytalanságok miatt kapta a bírságot - tudatta Kiss Attila, a kormányhivatal kommunikációs vezetője csütörtöki közleményében az MTI-vel .

A bírság kiszabásánál figyelembe vették a lejárt fogyaszthatósági, minőségmegőrzési idejű termékek - többek között a gyermekek részére készült kakaó - minden tételét.

A közlemény szerint Tarnai Richárd kormánymegbízott a következő hetekre fokozott ellenőrzést rendelt el valamennyi áruházlánc Pest megyei üzletében.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) május 26-án jelentette be, hogy lakossági bejelentések alapján felügyelőik több szabálytalanságot találtak a Tesco fővárosi és Pest megyei egységeiben. A budaörsi Tescóban például olyan, 1-3 év közötti kisgyermekeknek szánt kakaós innivaló volt a polcokon, melynek minőségmegőrzési ideje 2010. november 5-én lejárt, de ugyanitt egy hete lejárt baconos grillt, valamint szabálytalan tartalmú jótállási jegyet is találtak.

Egy gödöllői üzletben vásárolt tálcás húskészítményen két különböző fogyaszthatósági időt tartalmazott a terméken lévő címke, míg további 15 élelmiszernek lejárt a szavatossági ideje - közölte május végi sajtótájékoztatóján az NFH.

A Tesco a bejelentést követően az MTI-hez eljuttatott közleményében egyebek mellett azt írta: még nem kaptak hivatalos értesítést, de amennyiben a sajtóhírek megalapozottak, természetesen együttműködnek a hatósággal, s mindent megtesznek a hasonló esetek elkerülésére. Hozzáfűzték: a vállalat az esetleg kirótt büntetéseket haladéktalanul kifizeti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását