2024. április 24. - György

Újra ellenőriznek a határon

Visszaállították a határforgalom ellenőrzését Ausztriában a Világgazdasági Fórum Bécsben tartandó rendezvénye miatt a szombaton 0 órától június 9-én 24 óráig terjedő időszakra valamennyi határszakaszon, köztük a Magyarországgal határos területen is.
2011. június 4. szombat 10:50 - HírExtra
A határátkelőhelyeken számítani kell arra, hogy az osztrák rendőrök ellenőrizhetik az Ausztriába utazók úti okmányait és a gépjárművek adatait.

A magyar rendőrség arra kéri az útnak indulókat, hogy még indulás előtt ellenőrizzék útlevelük vagy személyi igazolványuk meglétét, érvényességét, és az utazáshoz használt gépjármű papírjait.

Ausztriába a magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy bármelyik típusú (keményfedeles, puhafedeles, kártya alapú) személyi igazolvánnyal léphetnek be. A 14 év alatti gyermek részére is szükséges érvényes útlevél vagy a gyermekkorúak részére kiállított kártya alapú személyi igazolvány.

Más okmány (például diákigazolvány, vezetői engedély) nem jogosít a határ átlépésére. Az osztrák rendőrség az úti okmány hiánya miatt szabálysértési eljárást kezdeményez, és megtagadja a belépést Ausztria területére.

Az úti okmány ellenőrzése egyaránt érinti a közúti, a vasúti és a vízi forgalomban részt vevőket. A zöldhatáron nem szabad átkelni június 4. és június 9. között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását