2024. március 29. - Auguszta

Szabadlábra helyzést kértek Budaházynak

Budaházy György szabadlábra helyezését kérte ügyvédje, elsősorban védence gyermekeire hivatkozva, a terrorcselekmények vádjával folyó büntetőper hétfői tárgyalásán, a Fővárosi Bíróságon.
2011. június 6. hétfő 12:13 - HírExtra
Budaházyt két éve tartják fogva. Az eljárás korábbi szakaszában több gyanúsított is hónapokig előzetes letartóztatásban volt, jelenleg azonban már csak az első-, illetve a harmadrendű vádlott, Szász Endre áll a legsúlyosabb kényszerintézkedés hatálya alatt. A Fővárosi Bíróság utoljára három hónapja utasította el Budaházy szabadlábra helyezési indítványát, amelynek elbírálása másodfokon még folyamatban van.
A hétfői tárgyaláson az elsőrendű vádlott védője, Szikinger István elsősorban arra hivatkozott, hogy Budaházy gyermekei nagyon megsínylik édesapjuk több éves távollétét, különösen az egyik kislány, akinél már súlyos, szakértők által is leírt lelki problémák merültek fel. Az ügyvéd azzal is érvelt, hogy eddig nem kaptak részletes, érdemi választ szabadlábra helyezési indítványaikra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását