2024. március 29. - Auguszta

Újabb profi boksz-világbajnokunk van!

A Profibox Promotion fiatal versenyzője, Szebelédi Renáta, mindössze négy héttel a Magyar-bajnoki öv megszerzése után, hivatásos boksz-világbajnoki címet szerzett szombat este Németországban.
2011. július 4. hétfő 09:54 - HírExtra
A budapesti ökölvívónő Lemgo-ban lépett kötelek közé a WBF szervezet harmatsúlyú (53,5 kg) övéért, a helyi sztár Pia Mazelanik ellen.

Szebelédi remek teljesítményt nyújtott a tíz menetes összecsapás során, a 6. körben padlóra is küldte riválisát, s végül megérdemelten, egyhangú pontozással (97-92, 95-94 és 96-94 arányban) nyerte el a vb-címet.

"Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy idegenben is sikerült megszereznem ezt az övet. Szavakkal nem tudom kifejezni, hogy most mit is érzek" - mondta a küzdelem után a 18 éves Szebelédi Renáta, aki korábban kick-boksz lowkick szabályrendszerben örülhetett már hasonló sikernek, míg ökölvívóként a kevésbé jelentős UBO vb-címet gyűjtötte be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását