2024. április 19. - Emma
A kémkedéssel gyanúsított Galambos Lajos ügyvédje további tisztázó meghallgatást vár védence ügyében; a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezett volt nemzetbiztonsági főigazgató védője erről azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy hétfő reggel meglátogatta védencét.
2011. július 18. hétfő 13:04 - HírExtra
Molnár Lajos elmondta, Galambos Lajosnak változatlanul az az álláspontja, hogy nem követett el semmiféle bűncselekményt.

Az ügyvéd közlése szerint azt várják, hogy a nyomozó hatóság a "soron kívüliség betartásával további nyomozati cselekményeket foganatosít", így további tisztázó meghallgatást tartanak. Amint lehetőség nyílik rá, kérem védencem szabadlábra helyezését - mondta Molnár Lajos.

Ha előbb nem, akkor a harminc napos, az előzetes letartóztatás meghosszabbításával kapcsolatos ügyészi álláspont megismerésekor lép ez ügyben - közölte.

A Budapesti Katonai Ügyészség Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány 2007-2009 között titokminiszterét és Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2004-2007 közötti főigazgatóját kémkedéssel, Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2007-2009 közötti főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja.

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa július 14-én rendelte el Galambos Lajos előzetes letartóztatását. Szilvásy György és Laborc Sándor esetében ugyanakkor a bíróság helyben hagyta a korábbi döntést, amely velük szemben nem rendelt el kényszerintézkedést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását