2024. április 26. - Ervin

Újabb adag génszennyezett kukorica-vetőmagra bukkantak

Újabb 2.700 zsák génszennyezett kukorica-vetőmagot találtak az ellenőrzések során, ami további 2.000 hektár vetésterületet érint - közölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkára
2011. július 21. csütörtök 16:42 - HírExtra
A génmódosított növények (GMO) magyarországi tilalmának betartásával kapcsolatban Kardeván Endre közölte: eddig már több mint 5.000 hektáron kellett, illetve kell majd megsemmisíteni a génszennyezett magból kikelt kultúrákat.

Az államtitkár emlékeztetett: Magyarország ragaszkodik területén a GMO-mentességhez. Ezért hoz szigorú intézkedéseket a GMO-mentesség fenntartása érdekében.

Az államtitkár a dinnyeellenőrzésekről elmondta, erre soron kívül került sor, s a dinnye minősége általában megfelelő volt minden vizsgálat alkalmával. Az ellenőrzést végző szakemberek csak néhány - Kardeván Endre által nem számszerűsített - alkalommal találtak olyan importból származó olyan tételeket, amelyek túlérettek voltak, s így ezek minősége már nem volt megfelelő.

Ezeket a tételeket az ellenőrök elkobozták, illetve megtiltották az árusításukat.

A magyar dinnyék esetében a tapasztalatok pozitívak voltak. Az MTI kérdésére az államtitkár közölte: a soron kívüli dinnye-ellenőrzés során összesen két alkalommal szabtak ki bírságot. A büntetés összegének megállapítása most folyik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását