2024. április 25. - Márk

Extra programok a Galériában

Többek között a Munkácsy- és Markó Károly-kiállításokhoz kapcsolódó esti tárlatvezetésekkel, dzsesszkoncerttel és filmvetítéssel jelentkezik augusztus 5-én a Magyar Nemzeti Galéria MNG Extra című programsorozata.
2011. július 30. szombat 14:25 - HírExtra
A Nemzeti Galéria minden hónap első péntekén tartja meg az MNG Extra programjait, melyek során meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat 18 és 22 óra között.

A múzeum tájékoztatása szerint a Markó Károly és köre - Mítosztól a képig című kiállításhoz ezúttal - a magyar mellett - angol nyelven és speciális jelnyelvi tolmácsolással is szerveznek tárlatvezetést. Bellák Gábor, a kiállítás egyik kurátora idősebb Markó Károly művei a műkereskedelemben címmel tart előadást.

A Munkácsy: Krisztus-trilógia című tárlattal a látogatók magyar és jelnyelvi tolmácsolással megtartott vezetéseken ismerkedhetnek meg.

Privát labirintusok címmel autizmussal élő alkotók és kortárs képzőművészek közös kiállítását rendezte meg a Nemzeti Galéria, míg a Magáért beszél című tárlaton a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület mutatkozik be reprezentatív válogatással a múzeum A épületében. Mindkét kiállításhoz tárlatvezetés kapcsolódik, csakúgy, mint a Nemzeti Galéria 20. századi állandó kiállításához.

Tapintható tárlatával Braille írással készült vezető segítségével ismerteti meg látássérült látogatóit a múzeum, míg a Filmklub a Privát labirintusok tárlat kapcsán az autizmus világát bemutató, Mary és Max című ausztrál animációs filmet tűzi műsorra. A programok közül a zene sem hiányozhat: ezúttal Nagy János és Kalmus Felicián ad dzsesszkoncertet az MNG-ben.

A kiállítások és művészeti események mellett maga a palotaépület is tartogat meglepetéseket: az este folyamán megtekinthető lesz az egyébként csak előzetes bejelentkezéssel látogatható Habsburg nádori kripta, a kupolába felmászók pedig a város panorámájában gyönyörködhetnek.

A tárlatvezetések ideje alatt a múzeum vidám kreatív sarokkal várja a hat évnél idősebb gyerekeket, valamint az alkotni vágyó felnőtteket.

Az MNG Extra részletes programjait a www.mng.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását