2024. április 25. - Márk

Bánkitó Fesztivál: csütörtökön rajt

Társadalmi érzékenységével és civil értékeket képviselő programokkal igyekszik kitűnni a nyári zenei fesztiválok forgatagából a csütörtökön kezdődő Bánkitó Fesztivál.
2011. augusztus 2. kedd 09:49 - HírExtra
A szervező Maromklub Egyesület nevében Dudás Dóra az MTI-nek elmondta: immár harmadik alkalommal települnek ki a tópartra a bringások, mert idén is lesz tekerés a tóra, szerveznek biciklis akadályversenyeket, helyismereti élményvetélkedőt, sprint és ügyességi versenyeket.

A környezettudatosság jegyében mindhárom napon újrahasznosítható pohárban szolgálják fel az italokat és szelektíven gyűjtik a hulladékot a fesztivál idején.

A Cellux csoport hulladékokból készülő játékai a kicsik és nagyok ökológiai tudatosságát erősítik, a családi üdülőben mindhárom napon gyermekfoglalkoztatás zajlik.

A Város Mindenkié Csoport interaktív workshopot tart a hajléktalanságról, Bódis Kriszta és csapata a hétesi alkotótábor sikereit és mindennapjait mutatja be, Pásztor Eszter a bódvalenkei freskófalu foglalkoztatási projektjéről mesél, de lesz olyan beszélgetés is, amelyen a gyöngyöspatai krízist járják körül vagy azzal foglalkoznak, hogyan mobilizálhatók a fiatalok a társadalmi változás érdekében.

A színházi előadások között láthatják az érdeklődők a Pelsőczy Réka rendezte Kicsi nyuszi hopp hopp című előadást vagy a rögtönzött politikai showként definiált Ünnepeink című darabot.
Délutánonként tematikus filmes blokkok várják a fesztiválozókat. Izgalmas kísérlet lesz a KÖ-SZI Közösségi Színház láthatatlan színháza, amely a rendezvény bármely pontján felbukkanhat és párbeszédre invitálja a fesztiválozókat társadalmi kérdésekről anélkül, hogy azok tudatában lennének a színházi helyzetnek.

Négy színpad zenei programjai közül is válogathatnak a résztvevők: a fellépők közt lesz mások mellett a Korai Öröm, a Kishúg, a Cadik Travel Agency, a Kalbata, a Realistic crew vagy a Valovi rap, utóbbi a hétesi gyerekek formációja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását