2024. április 20. - Tivadar

Hitel helyett kötvénykibocsátás

A vállalati kötvények állománya a pénzügyi válság kezdete, 2008 óta 230 milliárd forinttal 550 milliárd forint fölé emelkedett.
2011. augusztus 4. csütörtök 11:26 - HírExtra
A jelenség azt mutatja, hogy a hitelek helyett a kötvénykibocsátás felé fordultak a magyarországi cégek - állapítja meg a BNP Paribas Magyarország friss elemzése.

A kötvény-kibocsátások jelzik a pénzügyi kultúra változását is. Sziráki Edit, a BNP Pariba Magyarország vállalati és tranzakciós finanszírozásért felelős ügyvezető igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemeli: a hitellel összefüggő magas finanszírozási költségek és a kockázati környezet romlása a belföldi tőkepiacra irányította a vállalatvezetők figyelmét.
A nyugati pénzügyi kultúrával összehasonlítva a fejlődésnek ugyanakkor még tág tere van - állapítja meg a bank elemzése.

A válság a vállalati és a hitelezői oldalon is változást hozott: a gyorsaság helyett a stabilitásra és a kiszámítható működésre került a hangsúly. "Előtérbe került a kockázattudatosság és a hatékonyság" - fogalmazott Sziráki Edit. Hozzáfűzte: mindkét oldalról, a vállalati és a finanszírozó oldaláról is egyre inkább elvárt érték a kölcsönös lojalitás is.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását