2024. március 29. - Auguszta

Nem adják föl a szakszervezetek

A négy együttműködő konföderáció - az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma - közös álláspontot juttatott el pénteken a kormányhoz az új Munka törvénykönyvének tervezetéről - közölték az érdekképviseletek.
2011. augusztus 5. péntek 11:47 - HírExtra
Tájékoztatásuk szerint továbbra is fenntartják korábbi álláspontjukat, és követelik az azonnali háromoldalú tárgyalások megkezdését a témáról.

Az országos szakszervezeti konföderációk részére 2011. július 22-én küldte meg "az Új Munka Törvénykönyve tervezetét" a Nemzetgazdasági Minisztérium azzal, hogy arra véleményt és észrevételeket várnak, és csak a kormányzat nyilatkozatokból tűnt ki, hogy erre a határidő 2011. augusztus 5. - írja közös közleményében a négy munkavállalói érdekképviselet.

A kormánynak küldött közös vélemény általános részben a négy szakszervezeti konföderáció egyebek mellett megfogalmazza, hogy a foglalkoztatás növekedéséhez nem a már alkalmazott munkaerő terheinek növelése, védettségének csökkentése, s egyben kiszolgáltatottságának növelése szükséges, hanem új beruházások által teremtett új munkahelyek kellenek.

A Munka törvénykönyve jelenleg véleményezés alatt álló tervezete nem kecsegtet új munkahelyekkel - arra nem is alkalmas - , hanem a munkaadói kifizetések csökkenése mellett előrevetíti a már foglalkoztatott munkavállalók helyzetének romlását, s összességében a már meglévő összmunkafeladatok kevesebb munkavállaló általi ellátását, tehát a munkahelyek számának csökkenését - írják a szakszervezetek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását