2024. április 25. - Márk

Eljárás indul a magyar nyelvű tábla miatt

Végül két magyar állampolgár ellen javasolt szabálysértési eljárást indítani a kolozsvári rendőrség, amely lezárta a vizsgálatot a kincses város bejáratánál magyar nyelvű helységnévtábla előtt fényképezkedő és a hatóságok által előállított személyek ügyében.
2011. augusztus 9. kedd 11:14 - HírExtra
Erről Szilágyi Mátyás kolozsvári főkonzul tájékoztatta kedden az MTI-t.

Hétfőn hajnalban ugyanis hat magyar állampolgárt kísértek be a rendőrségre Kolozsváron "közerkölcs elleni vétség és csendháborítás gyanújával", mivel a város bejáratánál fényképezkedni kezdtek egy magyar nyelvű - "Kolozsvár" feliratú - helységnévtábla előtt (a város román neve Cluj Napoca). Ez utóbbi táblát az illetők hozták magukkal, és azt állították fel fényképezés céljára. A rendőrök a magyarok gépkocsijában egy hasonló helységnévtáblát találtak, amelyen Torda város neve szerepelt magyarul (románul Turda).

Alma Bruja Brehariu, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek korábban telefonon azt mondta: négy magyarországi gyanúsítottról van szó, mégpedig az 56 éves M. Árpádról, a 43 éves B. Lajosról, a 27 éves M. Árpád Ferencről, valamint az 53 éves T. Leventéről, de bekísérték a rendőrségre a velük együtt helyszínen tartózkodó 43 éves B. Ildikót és egy tíz éves gyermeket.
A főkonzul tájékoztatása szerint a rendőrség már hétfőn este lezárta a vizsgálatot, s az ügyészség számára két személy ellen javasolt szabálysértési eljárást indítani és pénzbírságot kiszabni "közerkölcs elleni vétség és csendháborítás" gyanújával. Szilágyi Mátyás szerint egyébként a bekísért személyek már hétfőn szabadon távozhattak a rendőrségről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását