2018. május 20. - Bernát, Felícia

Uzsorás polgármester?

Uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gadna független polgármesterét.
2011. szeptember 28. szerda 11:59 - HírExtra
Uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gadna független polgármesterét és feleségét, akik lakásukon illegális boltot üzemeltettek, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.

A nyomozás adatai szerint a település polgármestere és felesége lakásukon engedély nélküli boltot üzemeltettek, az eredeti ár többszöröséért értékesítették az élelmiszereket, valamint kamatra adtak pénzt a gadnai rászorultaknak - ismertette az esetet Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, valamint a közcélú fizetések kifizetéskor beszedtek az érintettektől.

A részletekről szólva elmondta: az eredetileg 300 forintba került kenyeret 600 forintért, a 200 forintba kerülő 20 dekás parizert 900 forintért adták el, s miután a településen nincs bolt, máshol nem is lehetett élelmiszert venni. Hivatalosan sem a polgármester, sem a felesége élelmiszer kiskereskedelemhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett. Amikor a sértettek szóvá tették a magas kamatot, és azt, hogy nem tudnak fizetni, veréssel fenyegették meg őket - ismertette a szóvivő.

Közlése szerint a rendőrség az érintetteknél házkutatást tartott, több iratot is lefoglalt, a 43 éves férfit és 44 éves feleségét előállították, őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását