2024. március 29. - Auguszta

Agrárkamara: kétmilliárd forintra lehet pályázni a héten

Még a héten, azaz október 14-ig lehet támogatási kérelmet benyújtani arra a 2 milliárd forintra, melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) írt ki a belvízvédelemi, a vízkár-elhárítási és az öntözési munkákkal kapcsolatos feladatok elvégzésére, valamint melioráció fejlesztésére.
2011. október 13. csütörtök 11:02 - HírExtra
Erre emlékeztet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott legfrissebb tájékoztatójában a Magyar Agrárkamara (MA).

A szaktárca idevonatkozó rendelete alapján szeptember 15. és október 14. között lehet az idén támogatást igényelni a szóban forgó fejlesztésekre. A támogatási kérelmet a lakhely vagy a székhely szerinti regionális illetékességű Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltséghez kell benyújtani postai úton.

Magyarország egyes térségeire kettős veszélyeztetettség jellemző, belvíz és aszály is sújthatja ugyanazt a területet.

A szárazság elleni védekezést szolgálja a környezetkímélő, víz- és energiatakarékos öntözőrendszerek kialakításának támogatása. Az öntözéses gazdálkodás a többlettermelés révén lehetővé teszi, hogy kis termőterületű gazdaságok is életképessé váljanak.

A talaj védelmét, vízmegtartó képességének növelését pedig segíti a meliorációs beavatkozások ösztönzése. A vízelvezető és -visszatartó árkok, a talajcsövezés kiépítése a minőségi termelést biztosítja.

A támogatási kérelmet önkormányzatok, vízgazdálkodási társulatok, mezőgazdasági termelők, Zöldség-Gyümölcs Termelői Csoportok, Termelői Csoportok, nonprofit gazdasági társaságok nyújthatnak be.

A tárca kiemelt figyelmet fordít a kis - legfeljebb 20 hektáros - területen gazdálkodók segítésére - jegyzi meg a Magyar Agrárkamara tájékoztatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását