2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mi lesz a fűtetlen iskolákkal?

A Jobbik felszólítja a Pest megyei önkormányzatot és a kormányt, hogy találjanak sürgős megoldást a 40 fűtés és meleg víz nélkül maradt megyei fenntartású intézmény helyzetének enyhítésére - jelentette ki Bödecs Barna hétfőn a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján.
2011. október 17. hétfő 19:11 - HírExtra
Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá: jelenleg 40 megyei fenntartású intézményben - ezen belül 18 középiskolában és egyéb oktatási intézményben - nincs meleg víz és fűtés, mert a megyei önkormányzat 98 millió forinttal tartozik a szolgáltatónak.

Bödecs Barna szerint a kialakult helyzetben a legsúlyosabb felelőssége a megyei önkormányzatnak van. A jobbikos képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy Szűcs Lajos megyei közgyűlési elnök "a számlák kifizetése (...) helyett azzal lobbizik a szolgáltatónál, hogy januárban átveszi az állam ezeket az intézményeket és akkor megoldódik a helyzet". Bödecs Barna leszögezte: még három hónap van januárig, megkezdődött a fűtési szezon és a megyei önkormányzat mégsem tesz semmit a helyzet megoldása érdekében, viszont az önkormányzat épületében van fűtés.

A Jobbik szerint emellett felelős a helyzetért a kormány is, amelynek központi forrásból meg kellene oldania a gázellátást a januárig tartó átmeneti időszakban is. Bödecs Barna ugyanakkor felvetette az érintett városok - például Cegléd, Monor, Szentendre - kormánypárti polgármestereinek felelősségét is, akik "a független városvezetőkkel ellentétben nem tesznek semmit" a helyi diákok tisztességes ellátásának megteremtése érdekében.

Az ellenzéki képviselő hozzátette: ha nem történik változás, akkor nem lesz más lehetőség, mint be kell zárni ezeket az intézményeket és haza kell küldeni a gyerekeket. Bödecs Barna egyébként a sajtótájékoztatót egy "Anyádnál van fűtés?" feliratú pólóban tartotta, amelyet egy gyömrői polgár kérésére vett fel és amelyen "a kérdés elsősorban a megyei önkormányzat elnökének szól, hiszen Szűcs Lajos feltehetően továbbra is meleg szobában dolgozik és meleg szobában alszik."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását