2024. április 19. - Emma

Rakétaproblémák az oroszoknál

Oroszországnak nincs elegendő Iszkander rakétája ahhoz, hogy az amerikai rakétavédelmi rendszerrel szemben északi határaira és Fehéroroszországban telepítse azokat - állítja egy orosz katonai szakértő Medvegyev államfő támogatóinak köréből.
2011. november 23. szerda 11:37 - HírExtra
Új üzemet kellene építeni újabb Iszkander rakéták gyártására, mert a Votkini gyár nem tudja kielégíteni az igényeket - nyilatkozta az Interfax hírügynökségnek Puszlan Puhov, az államfőt támogató társadalmi bizottság tagja.

"Amennyiben helytállóak a információk a harcászati rakéták Fehéroroszországban, a Baltikumban és a krasznodari területen való elhelyezésének a szándékáról, akkor ehhez új üzemet kell építeni, mert a Votkini jelenleg különböző típusú rakétákat gyárt állami megrendelésre, közöttük Iszkandereket is, és nem győzné az újabb igényeket kielégíteni" - mondta Ruszlan Puhov katonai szakértő.

Hétfőn egy magas rangú diplomáciai forrás ugyancsak az Interfax hírügynökséggel közölte, hogy Oroszország harcászati rakétákat telepíthet Fehéroroszországba és az orosz határokon, ha Moszkva számára eredménytelenek lesznek az Egyesült Államokkal az európai rakétavédelmi rendszerről folytatott tárgyalások.

Moszkva szerint az Európába szánt amerikai rakétavédelmi rendszer veszélyezteti hadászati nukleáris erejét. Oroszország korábban is újabb fegyverkezési versennyel fenyegetőzött arra az esetre, ha Washington nem veszi figyelembe aggodalmait. Orosz részről 2009-ben függesztették fel az Iszkanderek telepítésére vonatkozó terveiket, miután Barack Obama elnök visszafogta elődje, George W. Bush rakétavédelmi terveinek megvalósítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását