2024. április 20. - Tivadar

Magyar-szlovák gázvezeték lesz

Tulajdonosi döntést hoz a magyar-szlovák gázvezeték magyar szakaszának megépítéséről a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) pénteki közgyűlésén - jelentette be Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős helyettes államtitkára pénteken egy energetikai tárgyú sajtótájékoztatón Budapesten.
2011. december 2. péntek 13:29 - HírExtra
A Vel'ke Zlievce (Felsőzellő) - Balassagyarmat-Gödöllő-Vecsés nagynyomású gázvezeték megépítésről 2011 januárjában állapodott meg a két ország kormányfője - ismerteti az NFM közleménye. A magyar szakasz 94 kilométer hosszú, a kétirányú szállításra alkalmas gázvezeték tervezett éves kapacitása eléri az 5 milliárd köbmétert.

A projektet az Európai Unió kiemelt fontosságúként kezeli, és a határkeresztező kapacitás beruházásához összesen 30 millió euró támogatást biztosít.

Az NFM közleménye szerint az MVM a közgyűlésen felhatalmazza a leányvállalatát, az OVIT Zrt.-t, illetve az abból kiválással létrejövő Magyar Gáz Tranzit Zrt.-t a projekt megvalósítására 2015. január elsejéig.

A magyar-szlovák gázvezetékrendszer összekapcsolása az észak-déli energiafolyosó egyik fontos eleme, és ugyanakkor elérhetővé teszi a Nyugat-Európában elérhető gázforrásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását