2018. július 23. - Lenke

Szexuális zaklatás: fizetnie kell az egyháznak

Rendhagyó bírósági ítéletet hozott az egyik szlovén bíróság pénteken, amikor kimondta, hogy a szlovén katolikus egyháznak 50 ezer euró kártérítést kell fizetnie egy nőnek, akit hétéves korában az egyház papja szexuálisan zaklatott.
2011. december 2. péntek 20:41 - HírExtra
A maribori kerületi bíróság döntése értelmében a kárpótlást a celjei érsekségnek kell kifizetnie, mert a szexuális zaklatással vádolt pap 2007-ben meghalt - számoltak be a szlovén tömegtájékoztatási eszközök az esetről. A hírt először a 24 óra című szlovén lap közölte le, Roka Ceferinnek, az áldozat ügyvédjének szavait ismertetve.

"Az ítélet rendhagyónak tekinthető a gyermekek zaklatásának vonatkozásában. Az ítélet más áldozatokat is arra bátoríthat, hogy bírósági keresetet nyújtsanak be, az egyházat pedig álláspontjának megváltóztatására kényszerítheti" - nyilatkozta a védőügyvéd.

A pap ellen 2006-ban indult eljárás, 16 vádpont alapján, amelyek szerint a férfi négy kislányt zaklatott gyónások idején, illetve hittanórák alatt. A nő, akit húsz évvel ezelőtt, hétéves korában szexuálisan bántalmaztak, polgári peres eljárást indított a pap ellen és eredetileg 140 ezer eurós kártérítést követelt az átélt lelki traumákért és egészségének komoly veszélyeztetéséért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását