2024. március 28. - Gedeon, Johanna

MSZP: ez így nem segítség

Az MSZP szerint a kormány által létrehozott Nemzeti Eszközkezelő jelen formájában nem segít a bajba jutott devizahiteleseken, mert sem elegendő tőke, sem hatékony koncepció nincs mögötte.
2011. december 6. kedd 12:41 - HírExtra
Az eszközkezelő működésére jövő évben fordítható hárommilliárd forintból a jelenlegi lakásviszonyok között mintegy 1500, de legfeljebb 2000 család lakhatása oldható meg - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben Simon Gábor.

A fogyasztóvédelmi bizottság szocialista elnöke szerint ennek az összegnek "még a Fidesz dilettáns gazdaságpolitikája miatt előállt válsághelyzetben is" legalább a tízszeresére lenne szükség, az eszközkezelő tőkeállományát azonnal és radikálisan fel kell tölteni, az érintettek körét pedig szélesíteni kell.

A parlament hétfőn fogadta el azt a szabályozást, amelynek értelmében az eszközkezelő januártól megvásárolhatja a bajba jutott kétgyermekes, rászoruló devizahiteles családok jelzálogjoggal terhelt lakóingatlanát, biztosítva, hogy bérleti díj ellenében továbbra is ott lakhassanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását