2024. március 29. - Auguszta

Orbán: a devizahiteles családok javát akarjuk

A miniszterelnök szerint a kormány és a bankok között született megállapodás eredményeként minden devizahiteles család jobban jár.
2011. december 20. kedd 16:52 - HírExtra
Orbán Viktor a Facebookon kedden közzétett videoüzenetében felidézte: a nemzeti konzultáción a válaszadók kétharmada úgy foglalt állást, hogy a kormány nyújtson segítséget annak az egymillió családnak, amely a "lakás-devizahitelek árnyékában" él. Hangsúlyozta, hárommillió ember otthonáról van szó.

A kormányfő szerint a jó hír az, hogy "hosszú, éles és elhúzódó küzdelmek" után a kormánynak a napokban sikerült megegyeznie a bankokkal, a megállapodás eredményeképpen pedig minden devizahiteles család jobban jár. Azok is, akik már fizetésképtelenek, azok is, akik hónapról hónapra élnek és a középosztályhoz tartozók is - sorolta.

Üzenetében a miniszterelnök egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztésnek jogvesztő a határideje, azaz december 30-ig jelezni kell a bankoknál, ha valaki élni akar e lehetőséggel. Orbán Viktor javasolta továbbá az érintetteknek: mivel a kormány megteremtette a munkaadók segítségnyújtási lehetőségét is a végtörlesztéshez, ne csak a bankoknál, hanem a munkáltatójuknál is jelentkezzenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását