2024. április 25. - Márk

4G-s mobilinternet

A T-Mobile az országban elsőként indított negyedik generációs LTE hálózat (Long Term Evolution) alapú, szupergyors mobilinternet szolgáltatást, amelyet kezdetben Budapesten a lakosság 40 százaléka érhet el.
2012. január 2. hétfő 10:59 - HírExtra
A cég hétfői közleménye szerint a szolgáltatás három hónapos hálózati tesztelés után indult el. A tesztélésben több száz lakossági, kis- és közepes, illetve nagyvállalati ügyfél vett részt.

A Magyar Telekom Csoporthoz tartozó T-Mobile szerint a hálózatfejlesztés 2012-ben is intenzív ütemben folytatódik. A tervek szerint a szolgáltató 2012-ben Budapest egész területére kiterjeszti a 4G/LTE lefedettséget.

A tesztelők tapasztalatai alapján a 4G/LTE hálózat a korábbi mobiltechnológiáknál lényegesen gyorsabb: a webböngészés és az online játék a szélessávú vezetékes internet használatához hasonló élményt ad - áll a közleményben.

A Magyar Telekom tavaly májusban jelentette be, hogy szupergyors mobilinternet-hálózatot épít az Ericsson közreműködésével. A felek a szerződés összegét üzleti titokra való hivatkozással nem árulták el, a Magyar Telekom csupán azt közölte, hogy a következő években mintegy 30 milliárd forintot költ hasonló fejlesztésekre. A beruházás a hálózat gyorsabbá tétele mellett 50 százalékos energia megtakarítást is lehetővé tesz.

A vállalat célja az, hogy 2013-ra az ország közel 100 százalékán lehetővé váljon a másodpercenként 21 megabites internetes sebesség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását