2024. március 29. - Auguszta

Vallásellenes világháló?

Egy delhi bíróság arra kötelezett 22 közösségi weboldalt, hogy hat héten belül távolítsa el felületéről a vallásellenes és antiszociális tartalmakat - adta hírül hétfőn a MailOnline című brit hírportál.
2012. január 2. hétfő 14:59 - HírExtra
A bíróság szombaton rendelte el, hogy a szóban forgó közösségi oldalak - a többi közt a Facebook, a Yahoo és a Microsoft - február 6-ig töröljék a kifogásolható s egyben gyalázó tartalmakat.

A kérelmet egy Ajdzsad Arsad Kaszmi nevű mufti nyújtotta be, aki a világhálón keringő vallásellenes tartalmaktól igyekszik megtisztítani a weboldalakat. Kaszmi kifogásolta például, hogy egyes képek hindu isteneket, Mohamed prófétát és további vallási alakokat gyaláznak.

Az utasítás súlyos kérdéseket vet fel a cenzúrával és a szólásszabadsággal kapcsolatban, illetve hogy a felhasználók bejegyzéseit és véleményeit miként fogják szerkeszteni. A döntés azt követően született, hogy Kapil Szibal informatikáért felelős miniszter a közelmúltban vállalatvezetőkkel kezdett tárgyalásokat a sértő tartalmak közlésével kapcsolatban.

A miniszter ezzel összefüggésben hangsúlyozta, hogy nem célja a szólásszabadság elfojtása, hanem az esetleges "gyújtó" tartalmak elfedése.

Manmohan Szingh indiai kormányfő hétfőn úgy fogalmazott, hogy semmilyen külső ellenőrzés nem nehezedhet a médiára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását