2024. április 19. - Emma

Tovább épül az M3

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kiírta a közbeszerzést az M3 autópálya 49. számú főúttól Vásárosnaményig történő megépítésére - közölte a NIF hétfőn az MTI-vel.
2012. január 9. hétfő 14:26 - HírExtra
A NIF még 2009-ben két részre bontotta az M3 autópálya Nyíregyháza-Vásárosnamény közti 45,7 kilométeres szakaszának építését - az autópálya jelenleg Nyíregyházáig tart. A szakaszhatár a 49. számú főút lett. A Nyíregyházától eddig tartó 34 kilométeres szakaszt - több jogorvoslat után - a C-S-K-K 2009 konzorcium építi 32 milliárd forintért. A konzorcium vezetője a Colas Hungária Zrt., tagjai a Strabag Zrt., a Közgép Zrt., valamint a Keletút Kft.

A 49. számú főút és Vásárosnamény közötti szakasz kivitelezését a PT M3 Konzorcium (vezetője a Porr Építési Kft., tagja a Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.) nyerte meg. Az eredményhirdetést követően a Sedesa S.A. nyújtott be jogorvoslati kérelmet. A KDB
megsemmisítette a NIF eljárást lezáró döntését. A NIF emiatt bírósághoz fordul, és eredménytelennek nyilvánította a második szakasz kivitelezésére kiírt közbeszerzést.

Ezért szükséges új közbeszerzés kiírása erre a szakaszra. Ennek az ajánlattételi határideje február 23. Az eredményhirdetés tervezett időpontja március 23., míg a szerződéskötésé április 2.
A fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretén belül a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) égisze alatt, az Európai Unió támogatásával valósul meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását