2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szerbia: külföldi fülest kaptak

A szerb rendőrség gyűjti a bizonyítékokat, amelyekkel alátámaszthatnák, illetve cáfolhatnák a figyelmeztetést a szerb állami vezetők ellen készülő merényletre - írta a Blic című belgrádi napilap internetes portálján kedden.
2012. január 17. kedd 11:07 - HírExtra
Hipp-hopp...

"Vizsgálják azt az sms-üzenetet, amelyet a szerb belügyminisztérium egyik magas rangú tisztségviselője kapott pénteken. Az üzenet a szerb államvezetés ellen készülő merényletre figyelmeztetett" - olvasható a Blic portálján, amely hangsúlyozza: "A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az üzenet az Egyesült Államokból, egy bizonyos Vuk Jovanovictól érkezett".

"Minden egyes üzenetet ellenőriznek és mérlegelik komolyságuk mértékét" - közölte a Bliccel egy illetékes forrás. A belgrádi lap hétfőn azt írta: a szerb belügyminisztérium vezetése értesítést kapott arról, hogy merénylet készül Boris Tadic szerb elnök, Irinej pátriárka, a szerb pravoszláv egyház vezetője, Ivica Dacic belügyminiszter és Milorad Veljovic, a szerb rendőrség igazgatója ellen.

A szerb köztársasági elnök kabinetje eddig nem kommentálta az államfő biztonságát érintő információkat.

Van munkájuk az ügynököknek

Dragan Sutanovac szerb védelmi miniszter hétfőn közölte, hogy a magas rangú állami tisztségviselőket több állambiztonsági ügynökség őrzi.

Slobodan Homen, a szerb igazságügyi minisztérium államtitkára nyilatkozatában azt mondta, hogy "komolyan kell venni a fenyegetéseket". Emlékeztetett azokra a történésekre, amelyek 2003-ban Zoran Djindjic szerb miniszterelnök meggyilkolását megelőzték, kiemelve, hogy az illetékesek "akkor nem vették komolyan a figyelmeztetéseket".

Január 8-án a rendőrség Banja Lukában, a Borik sportcsarnokban a rendőrség 3 kilogramm robbanószert, több fegyvert, négy pokolgépes szerkezetet és rengeteg lőszert talált. A csarnokban másnap ünnepelték a boszniai Szerb Köztársaság fennállásának 20. évfordulóját, amelyen megjelent a teljes szerb állami vezetés - közöttük Boris Tadic szerb elnök is - és a szerb pravoszláv egyház vezetője. Az eset kapcsán egy embert őrizetbe vettek.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását