2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Életfogytig börtönben a gyilkosok

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék egy 2010 februárjában Nádasdladányban elkövetett emberölés tetteseit; az ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-vel.
2012. január 23. hétfő 18:09 - HírExtra
Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint a 35 éves Györe Tibor és a hasonló korú Eichtetter Csaba 13 késszúrással megölt egy idős férfit. A bűncselekmény elkövetésének másnapján elfogták őket.

A tettesek tudták, hogy az idős férfi pénzt szokott kölcsönadni, korábban ők is kértek tőle. Nem volt jó a kapcsolatuk, egyrészt mert Györe Tibor nem adta vissza a kölcsön egy részét, másrészt mert az idős ember őket tartotta egy korábban nála történt betörés tetteseinek.

A bűncselekmény napján az elkövetők pénzért, valamint az adósok nevét rögzítő füzetért mentek áldozatuk házához. Kést is vittek magukkal; kesztyűt vettek fel, cipőjükre zoknit húztak, majd a nyakán, a hátán és a mellkasán ejtett 13 késszúrással megölték a férfit.

A Székesfehérvári Törvényszék Édl Gabriella tanácsa előre kitervelten, társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölésért életfogytig tartó fegyházra ítélte mindkettőjüket. Legkorábban 30 év múlva lesznek feltételesen szabadlábra bocsáthatók.
A vádlottak enyhítésért, illetve enyhítésért és felmentésért fellebbeztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását