2024. április 24. - György

Valamit talált a Mol

Mélyíti az Aqra-1 lehatároló fúrást a Mol Nyrt. a kurdisztáni régióban az Akri-Bijeel blokkban, a társaság hétfőn közölte azt is, hogy a Shaikan blokkban a Shaikan-4 lehatároló fúrás sikeres.
2012. január 23. hétfő 09:52 - HírExtra
A Mol közölte, hogy az Aqra-1 lehatároló fúrás az első Bijell-felfedezést lehatároló fúrás a blokkban.
A társaság közölte azt is, hogy a Gulf Keystone Petroleum Ltd. (GKP), mint operátor tájékoztatása szerint a Shaikan-4 lehatároló fúrás - amely a Shaikan-1 felfedező kutatófúrástól nyugati irányban 6 kilométer távolságban helyezkedik el - tesztelése folyamatban van, a munkaprogram első két rétegvizsgálata befejeződött, s további öt vizsgálat megvalósítását tervezik más rétegekben.

A Kurra Chine C rétegben elvégzett első rétegvizsgálat kezdeti beáramlási üteme elérte a napi 563 hordó olaj-egyenértéket és a napi 3,65 millió köbláb - 588 hordó egyenérték/nap - földgáz beáramlási ütemet.

A Kurra Chine B sorozat alsó részének egy vékony rétegében elvégzett, még folyamatban lévő második rétegvizsgálat kezdeti beáramlási üteme elérte a 4.970 hordó olaj/nap és a napi 7 millió köbláb - 1.128 hordó egyenérték/nap - földgáz beáramlási ütemet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását