2024. május 3. - Tímea, Irma

Óceánjáró: nem csak a kapitány a hunyó

Az olasz ügyészség szerint a sziklára futott Costa Concordiát üzemeltető hajótársaságot is felelőség terheli számos tekintetben. Az ügyészségi vizsgálat mellett folytatódik az áldozatok keresése és az üzemanyag eltávolítása.
2012. január 24. kedd 14:59 - HírExtra
Alkalmatlan

Nem csak az "alkalmatlan" kapitányt, az őt kiválasztó munkaadót is felelőség terheli: bár Francesco Schettino kapitány vezette a szikláknak az óceánjárót, de a nem megfelelő evakuálásért, a hatástalan biztonsági előírásokért, a rosszul működő mentőcsónakokért a Costa Crociere hajótársaság a felelős - hangoztatta az olasz médiának Beniamino Deidda toszkán főügyész, a hajószerencsétlenség okait tisztázó ügyészcsoport vezetője.

A megjelent olasz sajtóhírekkel szemben a kapitányon végzett kábítószerteszt végleges eredményei még nem ismertek. A szakértői vizsgálatot január 26-án folytatják.

Vendégként

A grossetói ügyészségen pénteken hallgatják meg Ciro Ambrosio másodtisztet és Domnica Cermontant is, azt a 25 éves moldáviai állampolgárt, aki elmondása szerint a kapitány vendégeként a parancsnoki hídon tartózkodott a zátonyra futás pillanatában. Kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Franco Gabrielli, a polgári védelem vezetője elmondta, hogy a hajóroncsban maradt áldozatok keresése tovább folytatódik. A január 13-án este bekövetkezett szerencsétlenség óta 15 áldozatot találtak.

A Costa Concordia 17 tartályában levő üzemanyag szivattyúzása megfelelő időjárási viszonyok között huszonnyolc munkanapot vesz igénybe. Elsőként azt a hat tartályt ürítik ki, mely az üzemanyag felét tartalmazza.

A hajóról a tengerbe került hulladék és személyes tárgyak összeszedése a Costa Crociere feladata, az erről szóló tervet a hajótársaság szerdán adja át a polgári védelemnek - jelentette be Gabrielli hozzátéve, hogy a jelenleg a Giglio partjanál úszó olajfoltok a hajó étterméből szivárogtak a vízbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását