2024. május 17. - Paszkál

Miből utazott Rogán? - kérdi a Jobbik

A Jobbik felszólítja Rogán Antalt, Budapest V. kerületének fideszes polgármesterét, hogy hivatalosan válaszoljon arra a kérdésre: magánúton, vagy közpénzből utazott-e Abu-Dzabiba a héten - jelentette be az ellenzéki párt budapesti elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2012. február 2. csütörtök 13:43 - HírExtra
Szilágyi György ismertette: információik szerint Rogán Antal a héten Habony Árpáddal, Orbán Viktor főtanácsadójával közösen Abu-Dzabiba utazott. Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy amíg a főváros és a BKV a csőd szélén áll, addig Rogán Antal "Abu-Dzabiban elmélkedik a problémákon és onnan üzeni, hogy szerinte meg kellene szüntetni a Budapesti Közlekedési Központot (BKK)".

Szilágyi György szerint egyébként ezzel az ötlettel Rogán Antal célja egy "újabb lépés megtétele a jövőbeni főpolgármesteri szék megszerzése felé". A Jobbik ezért felszólítja Rogán Antalt, hogy mondjon le polgármesteri és fővárosi képviselői mandátumáról, valamint hivatalosan válaszoljon a Jobbik következő kérdéseire: magánúton, vagy közpénzből utazott-e Abu Dzabiba, illetve Habony Árpádon kívül más fideszes prominensek, vagy Fideszhez köthető üzletemberek is részt vettek-e az utazáson?

Rogán Antal szerkesztőségünkhöz eljuttatott válasza:

"Az Egyesült Arab Emirátusokból érkezett meghívásra tartózkodtam a térségben hétfőtől szerdáig, január 30. és február 1. között. A meghívás az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága elnökének szólt, a repülőjegyemet magam álltam, a többi a meghívó fél költsége. A látogatás a diplomácia szóhasználata szerint magántermészetű, a program azonban hivatalos, a találkozók az üzleti szféra és a kormányzat vezetőivel zajlottak le. Az út a február végén az Országgyűlés elnökével közös hivatalos látogatás előkészítését, az előzetes kapcsolatfelvételt szolgálta." - Rogán Antal





Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását