2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Oroszországnak nem tetszik a NATO ötlete

Oroszország elutasít minden olyan szövetséget, amely mások ellen irányul, s úgy véli, hogy csak az európai kultúrák közti viszály felszítására lenne jó, ha a NATO egyedül építené ki európai rakétavédelmi rendszerét.
2012. február 4. szombat 19:20 - HírExtra
A müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián Lavrov több mint 350 vezető politikus és katonai szakértő előtt kifejtette: a várttal ellentétes hatást fejthet ki minden olyan globális biztonsági rendszer, amelynek középpontjában csak a NATO áll. A mások ellen irányuló szövetségi konstrukciók akár "globális katasztrófához" is vezethetnek - tette hozzá.

Oroszországban már az európai rakétavédelmi rendszer gondolatára is azonnal "félreverik a harangokat" - mondta a moszkvai diplomácia vezetője, hangsúlyozva, hogy nem lehet haladást elérni az ügyben, amíg "fittyet hánynak az alapos orosz aggodalmakra".

A NATO 2020-ig kíván rakétavédelmi rendszert kiépíteni Európában, és elutasítja Oroszország kérését, hogy vonják be a fejlesztésbe. A NATO ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a rendszer nem Oroszország ellen irányul, hanem az európai és más országok biztonságát szolgálja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását