2024. március 29. - Auguszta

Kétmillió szélessáv Magyarországon

A hagyományos telefonvonalon szélessávú internet szolgáltatásra előfizetők száma 802 ezer, a kábelszolgáltatóké 824 ezer, az épületig, lakásig, irodáig optikai szálon nyújtott szolgáltatásé 265 ezer, összességében 2 millió 75 ezer volt decemberben - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az MTI-vel hétfőn.
2012. február 6. hétfő 14:23 - HírExtra
A szélessávú internet-hozzáférés esetében - valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve - a Magyar Telekom a piacvezető, 34,8 százalékkal. Második a UPC 20,7 százalékos a harmadik pedig a sorban a Digi 12,6 százalékos részesedéssel. Ezt követi több száz kisebb szolgáltató együttes részesedése, amely 12 százalékot tesz ki, majd az Invitel következik 10 százalékkal.

A vezetékes telefon szolgáltatások esetében legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 61,8 százalékot jelent december végén. Második helyen az Invitel áll 13,5 százalékkal, ezután a UPC 10,5 százalékkal, majd a Digi 7,9 százalékkal következik a sorban. A hagyományos vezetékes telefonvonalak száma decemberben 2 millió 96 ezer volt, a novemberi 2 millió 113 ezer után.

A 2011 decemberi adatok szerint az előfizetők - a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében - 2004 január óta összesen közel 643 ezer számot hordoztak.

Az összes televízió előfizetők száma 3 millió 213 ezer volt múlt év decemberben. A 10 legnagyobb piaci szereplő - kábelen és interneten - ebből 1 millió 873 ezernek nyújt ebből szolgáltatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását