2019. február 23. - Alfréd

Slash: a legenda második szólólemeze

Második szólóalbumát jelenteti meg hamarosan Slash, a Guns N' Roses egykori gitárosa, Grammy-díjas zenész-dalszerző: a jelenleg még cím nélküli lemez május 21-én jelenik meg Slash saját kiadójánál, a Dik Hayd Internationalnél a Roadrunner terjesztésében.
2012. február 7. kedd 14:52 - HírExtra
Két évvel ezelőtt megjelent első, cím nélküli saját albumán számos rocksztár működött közre, köztük Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Dave Grohl, Ian Astbury, Lemmy Kilmister és Chris Cornell. Az új albumra Slash megtartotta az első albumról az énekes Myles Kennedyt, valamint Eric Valentine producert, mellettük Brent Fitz dobost és Todd Kerns basszusgitárost vonta be a munkálatokba - közölte az album magyarországi forgalmazója, az mTon kedden az MTI-vel.
A dalokat Slash és Kennedy közösen írták, az album készítésének teljes folyamatát kamerák rögzítették.

"Myles két dalt énekelt az első lemezemen, ami arra inspirált, hogy a turnéra őt vigyem magammal, most pedig már minden dalt ő énekel. Zeneisége, dalszövegei és a torka is fantasztikus" - fogalmazott Slash az album énekeséről.

A többiek kapcsán elmondta, hogy Brent Fitz az egyik legjobb dobos, akivel valaha zenélt, erőteljes a játéka, Todd Kerns pedig "rendkívül tehetséges basszusgitáros, kreatív és gyorsan tanul, nem mellesleg énekelni is tud". Eric Valentine producerről szólva Slash úgy fogalmazott: muzsikus is, de ugyanolyan remek hangmérnök.

Már körvonalazódik egy turné, amely Amerika mellett Európát, Ázsiát, Ausztráliát és a tervek szerint Dél-Afrikát is érintené.

A fekete cilinderéről, sötét napszemüvegéről és göndör fürtjeiről is híres Slash-t csaknem negyedszázada a világ egyik legjobb gitárosaként tartják számon. A Guns N' Roses-zal négy albumot rögzített, aztán kettőt Slash's Snakepit nevű csapatával, és szintén kettőt a Velvet Revolverrel, amely a Guns N' Roses háromötöde, hiszen Slash mellett Duff McKagan a basszusgitáros és Matt Sorum a dobos. Közben közreműködött többek között Lenny Kravitz, Michael Jackson, Ray Charles vagy Stevie Wonder lemezein.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását