2024. április 19. - Emma

Henrique Capriles, a "hízott disznó"

Hugo Chávez "hízott disznónak" nevezte Henrique Caprilest, aki az októberi elnökválasztáson lesz a venezuelai államfő kihívója - adta hírül pénteken az abc.es spanyol hírportál.
2012. február 17. péntek 17:12 - HírExtra
A rákbetegségéből szinte teljesen felépült venezuelai vezető csütörtökön egy, a televízió által is közvetített orvosavató ünnepségen fejtette ki véleményét az ellenzék újdonsült vezetőjéről.
Mint mondta, a közelgő választáson "porrá fogja zúzni" kihívóját, aki nem tudja elkerülni az összeütközést. Utóbbi kijelentésével az államfő Capriles korábbi nyilatkozatára utalt, miszerint nem tervez nyilvános vitát Chávezzel, és nem is törekszik rá, mert "vannak, akik nem szeretnek vitatkozni".

A venezuelai elnök csütörtöki nyilatkozatában a tőle megszokott hívószavakat is elővette ellenfele jellemzésére: a birodalom, a jenkik, az ellenforradalom, a hazaárulók és a burzsoázia jelöltjének nevezte, és mint aláhúzta, egyik fő feladatának most azt tartja, hogy kimutassa Capriles érvelésének gyengéit.

Chávez emlékeztetett arra, hogy ellenfele megpróbál a "haladó gondolkodású" politikus szerepében tetszelegni, amivel Caprilesnek a Luiz Ináció Lula da Silva egykori brazil elnök által működtetett modell melletti elkötelezettségére célzott. Chávez azt is Capriles hibájaként rótta fel, hogy "még egy kisebb beszédet is képtelen mondani", utalva az ellenzéki politikus egyik keddi nyilvános szereplésére, amikor még azt is papírról olvasta fel, hogy ő nyerte meg az országos ellenzéki előválasztást.

Capriles, aki a Demokratikus Egység Asztala (MUD) nevű ellenzéki szövetség közös jelöltje, jóval visszafogottabb hangon szól ellenfeléről. "Hosszú életet kívánok neki" - mondta egyik beszédében, hozzátéve: "mert azt akarom, hogy a saját szemével lássa majd meg a Venezuelában bekövetkező változásokat".

A 39 éves, korábban már polgármesterként és kormányzóként is tevékenykedő tapasztalt politikus jó eséllyel pályázik az elnöki posztra tekintettel arra, hogy az 57 éves, kemoterápián átesett Chávez soha nem tűnt még annyira sebezhetőnek, mint most.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását