2024. április 19. - Emma

Jövőre beindul az ingatlanpiac?

Az idén még nem javulnak érdemben a lakáspiaci tendenciák, de az Otthon Centrum (OC) szerint jövőre megindulhat a lendület a lakáspiacon.
2012. február 22. szerda 12:39 - HírExtra
Az OC szerdai összeállításában ismerteti, hogy a válság éveiben a lakáspiacon felére csökkent az adásvételek száma, tíz-tizenöt százalékkal estek az árak, és jelentősen nőtt az értékesítési idő.
Míg 2007-ben Budapesten a piacképes, használt, téglalakások átlagosan valamivel több mint két hónap alatt cseréltek tulajdonost, 2011-ben ehhez már négy hónapra volt szükség.

A leghosszabb időt a családi házak értékesítésére kell szánni, átlagosan hat-hét hónapot, leggyorsabban pedig a panellakások kelnek el, átlagosan három hónap alatt. Az Otthon Centrum felmérése szerint a tulajdonosi, közvetítőt igénybevevő nem eladóknak ennél is hosszabb értékesítési idővel kell számolniuk, ezért is nőtt a közvetítői szolgáltatás igénybevétele: Budapesten a közvetítők közreműködésével eladott lakások aránya elérte az 53 százalékot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását